Catalogus DBKV Artez Arnhem 2013

“function follows form!”

Een catalogus ontwerpen voor de DBKV afdeling van ArtEZ; ik zag meteen van alles voor me, behalve een boek. En laat dat nou net de beperking zijn die ik opgelegd kreeg. Het moest een boek zijn, makkelijk te bestellen via printing on demand website lulu.com. Dat werd een flinke uitdaging, want als formaat, papier en vorm al vastliggen, hoe kan ik er dan toch een beeldende draai aan geven?

Het leek mij een mooi uitgangspunt om de catalogus naast alleen functie ook letterlijk vorm te geven als op zichzelf staand object. Door de pagina’s van de catalogus een vouwlijn te geven, ontstaat er een beeldend object maar ook een grid dat bepalend is voor de content van de pagina’s. Zonder de pagina’s te vouwen is wel de diagonale vouwlijn zichtbaar doordat de typografie ondergeschikt is aan de vorm. De studenten hebben zelf de keus, vouw ik de pagina’s wel of niet, wat gebeurt er als ik vouw? Er ontstaat niet alleen een beeldend object, de inhoud krijgt ook een andere waarde……

 

catalogus1 catalogus6catalogus2.1 catalogus7catalogus3

 Reacties zijn gesloten.