Momenten in de stad

20 grote steden in Nederland, 
een druk kruispunt en een uur de tijd…

“als ik me als fotograaf tussen de grote massa op straat begeef heb ik de behoefte om me er bewust van te zijn dat het niet gaat om de grote massa maar om de vaak kleine en subtiele impact van een specifiek moment. De beweging en contrasten in mijn foto’s geven mij de mogelijkheid om te focussen en een onderwerp uit te lichten. Hierdoor gaat de grote vluchtige massa op in lijnen, compositie, of vervaging terwijl mijn onderwerp de volledige aandacht krijgt.”

Omdat ik zo gefascineerd ben door het leven op straat, de snelheid, de vluchtige momenten en talloze onopmerkzame ontmoetingen ben ik gestart met dit project. Door een langere sluitertijd te gebruiken bevries ik intieme momenten, waardoor ze geïsoleerd raken van hun omgeving. Vervolgens speel ik met het contrast en de focus in de afbeelding waardoor het straatbeeld een toneelachtige uitstraling krijgt en een verhaal begint te vertellen.

Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Lelystad, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle…

…Maastricht, Enschede en ? staan nog op mijn lijstje.
Heb jij een suggestie voor de laatste stad? Mail naar info@ziejij.nl

Zodra de laatste drie steden zijn gefotografeerd, wordt de serie uitgewerkt in een magazine. Dit project is te volgen via pinterest.

 Reacties zijn gesloten.